Kransar och muffins

Idag blev det en tur för att jaga rönnbär och skörda det mesta av de sista växterna. Malörten hade precis slagit i blom och det blev en härlig bukett. Salvia till rökelse och att bara torka är färdigt för i år. Utav en del av malörten samt dragonspetsarna

med blommor blev det grunden till en höstkrans. Förberedelserna inför höstdagjämningen är i full fart. Det blev kastanjedekorationer och rönnbärsgirlanger som fick ge kransen färg och liv.

Har bakat en ny laddning örtfrallor, gjorde det till två blommor med brytbrödsvarianten. Slant och det råkade bli lite blåbärsmuffins medan jag väntade.

Blåbärsmuffins med kardemumma

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tsk Kardemumma
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3-5 dl Blåbär
  • pärlsocker

1. Sätt ugnen på 175ºC. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt resterande ingredienser (utom blåbär och pärlsocker) och rör ihop till en smet.
2. Fördela smeten i muffinsformar, lägg på blåbären och toppa med lite pärlsocker. I bullformar blir det ca 30 muffinsar, i stora muffinsformar kan det bli runt 15. Grädda i 25-30 minuter.

I helgen fick jag för mig att min lilla ullkvinna kanske kände sig ensam så nu har hon fått nytt sällskap. En ullig näcken kom och bosatte sig på samma bänk som henne. Det har blivit mycket nåltovande nu på sistone.

3 svar på “Kransar och muffins”

  1. Hej Eira!

    Ja, det är jag som är här – Ingrid från forumet alltså. Det vore jätteroligt med en studiecirkel! Dock ska jag kunna delta måste det ske huvudsakligen på distans…eller vara nätbaserad (som kurser brukar betecknas nuförtiden:-)…om det går bra?

    Ditt recept på plommonpaj ska jag definitivt testa! Har länge gått och funderat på att göra just en plommonpaj men det har liksom stupat på att plommon ibland varit för goda (uppätna innan jag hunnit mobilisera bakinspirationen) eller att jag tvekat på hur jag skulle göra..(plommonen blir automatiskt uppätna).

    Äring och frid

Kommentera