Gyllene pumpor

Kvällen krävde något som kändes lite mer lyxigt i matväg. Resultatet blev lite experimenterande med pumpa och smördeg.

Pumpapiroger i smördeg
3 ark smördeg
4 dl riven pumpa
½ dl pumpafrön, rostade
1 dl syltade kantareller
2 tomater, halverade och skivade
2,5 dl creme fraiche
1 ägg
Olivolja till stekning
Salt
Peppar
Kanel
Ingefära
Pressad lime
Gröna kryddor

Stek pumpan så att den börjar få lite mer färg. Tillsätt pumpafrön, kantareller och tomater och stek tills tomaterna mjuknar. Tillsätt creme fraiche och krydda efter smak. Stek ihop röran och förbered en plåt med olja eller bakplåtspapper. Skär ut 10cm-rundlar av smördegen och lägg i lite av pumparöran. Vik ihop och tryck igen kanterna med en sked. Vispa upp ett ägg och pensla smördegsbitarna. Sätt in i ugnen på 225 grader och plocka ut så snart pirogerna fått lite färg.

Servera exempelvis med getost och honung eller rökt fläsk eller annat med salta eller söta toner beroende på vilken smak du föredrar.

Kommentera