Fredagssnacks

I fredags testade vi att fritera lite smått och gott. Bland annat så gjorde jag en tjock pannkaksmet med lite bakpulver i och dränkte bananbitar och ananasbitar i. Friterade dem i en vanlig rostfri gryta i ungefär 4 dl rapsolja.

Skar upp halloumi i stavar och vände runt först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Slutligen gjorde jag holländska bitterballen och friterade.

Bitterballen

  • 100 g tillagat kött, mycket finfördelat
  • 2 skivor mosat bröd, uppblött med vatten
  • 10 kvistar persilja, fint hackad
  • riven muskotnöt
  • kryddor

Till panering

  • 2 ägg
  • ca 2 dl ströbröd

Blanda ihop allt i en mixer och mixa tills det har blivit en smet av det.  Rulla till små bollar ca 2-3cm och rulla i ägg och ströbröd. Fritera tills de är ljusbruna. Sägs vara gott till öl.

Kommentera