Fler ändrade recept

Det verkar bestämt som att jag kommit in i en mindre bakrunda. Dagens projekt resulterade i två sorters snabbullar och chokladtryffel i tre smaker . Vi kan börja med orginalreceptet på snabbullar.

Pumpabullar

Snabbullar

  • ca 4 dl mjöl
  • 2-3 msk margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • pärlsocker

Blanda ihop allt utom pärlsockret och häll upp i bull- eller muffinsformar (ca 12 st). Strö över lite pärlsocker och sätt in i ugnen på 200-225 graders värme i 8-15 min.

Pumpabullar nära

Snabbullar med en twist

  • 1½ dl mjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2-3 msk margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl råsocker
  • 1½ dl kokt och mosad pumpa (butternut)
  • 1 tsk kardemumma
  • pärlsocker

Blanda ihop allt utom pärlsockret och häll upp i bull- eller muffinsformar (ca 13 st). Strö över lite pärlsocker och sätt in i ugnen på 200-225 graders värme i 8-15 min.

Tryffelsmet

Projekt nummer två var att få ner lite bär i chokladtryfflar utifrån grundreceptet nedan. I variant ett tog jag vit choklad till tranbär som jag hade i frysen och rullade i florsocker. Variant två blev mörk choklad och frysta blåbär rullade i råsocker och slutligen variant tre blev mörk choklad med chili och rullad i kakao.

Chokladtryffel

  • 100g mörk choklad (50%) eller 150g ljus choklad eller 200g vit choklad
  • ½ dl grädde
  • bär eller krydda
  • Något att rulla dem i (ex: kakao, florsocker, hackad mandel, råsocker, socker) eller doppa dem i smält choklad.

Koka upp grädden med bär eller krydda och tag sedan av grädden från plattan. Hacka chokladen och rör i den i grädden tills allt har smält. Ställ svalt tills smeten har svalnat tillräckligt för att man ska kunna rulla kulor av den. Rulla kulorna i vad du föredrar eller doppa dem i choklad och dekorera. Förvara de färdiga tryfflarna svalt.

Tryfflar

Kommentera