En inte lika onyttig tårta

Jag fick ett litet ryck när jag var ute och gick att baka en tårta så när jag kom hem plockade jag fram ett helt vanligt recept och skrev om det helt. Målet var att använda mindre socker och göra tårtan grövre. Bilden kommer kanske senare, god är den i alla fall. Resultatet blir en tårta på en våning (vill man ha den högre är det ju bara att dubbla receptet).

En inte lika onyttig tårta (som annars)

  • 3 ägg
  • 3/4 dl råsocker
  • ½ dl havregryn (gärna fiberberikade)
  • ½ dl fint mjöl (helst dinkel, annars vanligt vete)
  • 1 dl graham (helst dinkel, annars vanligt vete)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma

Blanda ihop alla ingredienser och häll ner smeten i en smörad och bröad (kokos eller ströbröd) rund form. Sätt in formen i ugnen på 175 grader i upp till 20 minuter.

Fyllning/Topping

  • Vispad grädde (liten gnutta vaniljsocker i)
  • Konserverad persika (helst i juice och inte i sockerlag)

Bred över grädden och hacka eller skiva persikan och strö över tårtan.

Kommentera