Dag 43

Det blev ett ordentligt uppehåll i helgen då jag fortfarande är väldigt lättpåverkad om någon påpekar något negativt, vilket i det här fallet innebar upprepande påpekanden om att så som jag jobbat med maten de senaste veckorna inte är något man kan göra. Kommentarerna gjorde mig ganska ledsen och humöret störtdök. Självklart triggar sådant väldigt snabbt igång tankar som att det är bättre att inte äta alls för min del vilket är en av orsakerna till att jag ätit som jag gjort nu. Att jag har väldigt svårt att hantera fet mat dög tydligen inte heller utan fett skulle jag äta mycket mer av, speciellt då i form av feta mejeriprodukter. Nu får det vara nog med att gräva neråt. Måste hitta energi nog till att klättra upp ur den här humördippen. Alltså blev det inget räknande under helgen utan mer fokus på att komma igenom helgen utan att falla ännu längre ner.

Nu när jag ätit ganska mycket mer strikt än tidigare är första gången sen 2003 som min mage fungerar bra. Jag halkade in i ibs-träsket då jag stressade sönder mig under gymnasiet. Sedan tidigare har jag plockat bort laktos ur maten samt lök och vitlök, det lugnade ner de värsta topparna och nu har jag då kommit ett steg till framåt. Jag har minskat ner väldigt mycket på gluten, vanligt socker och fett. Detta har vägts upp med grönsaker, frukt och bär. Det jag kikat ganska mycket på att undvika är mat med stor mängd av ickeabsorbanta kolhydrater vilket verkar fungera för flera som har problem med ibs.

Så nu tillbaka till de bra vanorna.

 

2014-01-20

 

Passade på att försöka gå in mina fina kängor lite till vilket åter igen ledde till skoskav och gåproblem resten av helgen. Typiskt! Men fint var det.

20140118_084056

Kommentera