Clout

I helgen var vi ute på en åker och tränade längdskytte. Inte på skidor utan bågskytte på 125 meter. Det var några minusgrader och frosten låg kvar i skuggan.

Bakom kameran stod min mor, framför den vi andra. Det kändes ganska ordentligt lustigt att stå och sikta rätt upp i luften för att kunna nå fram. Ganska imponerande när man insåg att man faktiskt gjorde det. Bågen jag sköt med har en styrka på 35 pound och jag kom mellan 110-140 meter med mina pilar. Tänk då hur det skulle ha gått med en engelsk långbåge på långt över det dubbla i styrka!

Som tur var så var det inte så svårt att hitta pilarna sedan, de stod i marken rätt upp. Synen var rätt lustig. Däremot tog det en dag innan de sista pilarna hittades efter att en fick för sig att skjuta iväg pilarna med compoundbåge (rullatorbåge).

Ser den sena hösten ut såhär blir jag glad. Frosten låg kvar länge och glimmade i solen. Kallt och mysigt när man kom in och fick sätta sig framför en varm brasa. Hemlängtan kommer visst tillbaka lite då och då.

Kommentera