Bakning 19/5

Dags för lite försenade uppdateringar igen.

Nässelbröd

Nässelbröd

  • ca 7-10dl löst packade nässlor
  • 50g jäst
  • 5dl mjölk
  • ca 75g smör

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm/låt svalna till 37 grader och häll ner vätskan i bunken. Mixa nässlorna och häll i degspadet

  • 4tsk kummin
  • ½tsk kardemumma
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk flingsalt
  • stöt kryddorna och blanda i dem
  • 2 dl speltflingor
  • 1 dl kli
  • 3 msk kross
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl

Rör ihop allt och rulla ut små bollar. Jag gjorde 22 st sist. Låt jäsa en halvtimme och pensla med vatten eller uppvispat ägg. Sätt in i ugnen på 225 grader i 12 minuter.

Nässelbröd

Kommentera